tiistai 9. toukokuuta 2017

Vehnättömät ja gluteenittomat perunarieskat


Heipsan!

Kaapista oli leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, ajattelin siis tehdä itse leipää seuraavaksi päiväksi.
En ole pitkään aikaan tehnyt rieskoja, mutta ai että ne ovat hyviä vastapaistettuina voin kanssa, nam!

Näihin rieskoihin kokeilin Mummon perunarieskahiutale aineksia, en ole ennen edes huomannut, että kaupasta löytyy sellaisiakin.  Perunarieskahiutaleiden lisäksi taikinaan tulee vain vettä, suolaa ja jauhoja, ovat siis tosi helppoja tehdä.

Tässä ohje:

VEHNÄTTÖMÄT JA GLUTEENITTOMAT PERUNARIESKAT

ainekset
1litra vettä
ripaus suolaa
2pussillista Mummon perunarieskahiutaleita (gluteenittomia)
4dl Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4dl Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa

-sekoita vesi + perunarieskahiutaleet
-lisää suola
-sekoita taikinaan pienissä erissä jauhot
-sekoita taikina tasaiseksi käsin
-muotoile taikinasta palloja käsissä
-litistä uunipellille
-paista 250 asteessa n.10min

Nauti lämpimänä!

💚Ellu

2 kommenttia:

Raparperi limonadi

Tänään oli ihana hellepäivä ja tuli taas mieleen, että pitäisi yrittää muistaa juoda paljon vettä.  Itse en tykkää juoda pelkkää vettä en...