Heipsan!
Kaapista oli leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, ajattelin siis tehdä itse leipää seuraavaksi päiväksi.
En ole pitkään aikaan tehnyt rieskoja, mutta ai että ne ovat hyviä vastapaistettuina voin kanssa, nam!
Näihin rieskoihin kokeilin Mummon perunarieskahiutale aineksia, en ole ennen edes huomannut, että kaupasta löytyy sellaisiakin. Perunarieskahiutaleiden lisäksi taikinaan tulee vain vettä, suolaa ja jauhoja, ovat siis tosi helppoja tehdä.
Tässä ohje:
VEHNÄTTÖMÄT JA GLUTEENITTOMAT PERUNARIESKAT
ainekset
1litra vettä
ripaus suolaa
2pussillista Mummon perunarieskahiutaleita (gluteenittomia)
4dl Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4dl Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa
-sekoita vesi + perunarieskahiutaleet
-lisää suola
-sekoita taikinaan pienissä erissä jauhot
-sekoita taikina tasaiseksi käsin
-muotoile taikinasta palloja käsissä
-litistä uunipellille
-paista 250 asteessa n.10min
Nauti lämpimänä!
💚Ellu
Näyttää hyvälle:)
VastaaPoistaKiitos!:) Ja maistuivat myös hyville. :)
Poista