Kokeilin, mitä syntyy kun yhdistän kolme lempiherkkuani yhteen: chia vanukkaan, raakakakun ja mangon. Syntyi chia-mango raakakakku!
En tykkää tehdä isoja kakkuja, paitsi juhliin, koska en jaksa joka päivä syödä samaa kakkua. Siksi teinkin nyt mini version kakusta, joka oli juuri sopiva yhdelle!
Tätä voi syödä vaikka aamupalaksi, koska tässä ei ole ollenkaan lisättyä sokeria. Moni varmasti tässä vaiheessa säikähtää, koska kuulee sanan sokeriton, mutta tämä maistui ihan siltä kuin tässä olisi sokeria, maku oli melko makea. Mango on itsessään makea hedelmä ja ainakin minun mielestä myös kookosmaito on makeaa.
Ohje on lisäksi vegaaneille sopiva ja gluteeniton.
MINI CHIA-MANGO RAAKAKAKKU
sokeriton, vegaaninen, gluteeniton
pohja:
1dl manteleita
2 taatelia
loraus vettä
-laita taatelit ja mantelit tehosekoittimeen ja hienonna pieneksi muruksi
-lisää loraus vettä ja sekoita tasaiseksi massaksi
-painele pienen vuoan pohjalle
täyte 1:
2rkl kookosmaitoa
1/2tl chiansiemeniä
-sekoita kookosmaito ja chiansiemenet keskenään
-lusikoi täyte pohjan päälle vuokaan
-laita hyytymään jääkaappiin
-hyydytä niin kauan, että pinta on hieman kovettunut (n.1h)
täyte2:
1dl pakastemangoa
1rkl kookosmaitoa
-sulata pakastemangot
-sekoita mangot ja maito tehosekoittimessa keskenään
-lusikoi vuokaan täytteen 1 päälle
-hyydytä jääkaapissa yön yli
Nauti hyvällä omallatunnolla! 💓
💗 ELLU
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti