Moikka kaikille!
Tänään teki mieli tuhtia suklaakakkua.
Päätin kokeilla vähän erilaista suklaakakkua kuin mihin olen tottunut, pohjaan tuli nimittäin, uskokaa tai älkää, bataattia! En uskonut, että bataatti voisi sopea makeaan leivonnaiseen, mutta olin väärässä, se sopii pohjaan tosi hyvin! Bataatti on niin makea, että se sopii leivonnaiseen.
Lisäksi pohjaan tuli mulperinmarjoja jauhettuna ja nekin ovat aika makeita jo itsessään. Lisäsin kyllä sokeriakin, sillä tykkään itse aika makeasta suklaakakusta.
Pohja syntyy hetkessä ilman jauhoja, munia ja maitoa.
Pinnalle laitoin vielä suklaakuorrutteen ja perjantain makea kiintiö tuli kyllä täytettyä!
AINEKSET:
pohja:
300g bataattia
2dl intiaanisokeria
3dl raakakaakaojauhetta
11/2dl mulperimarjoja
1rkl psylliumjauhetta
1/2tl soodaa
1tl leivinjauhetta
4rkl kookosöljyä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kuorrutus:
3rkl raakakaakaojauhetta
3rkl agavesiirappia
3rkl kookosöljyä
-kuori bataatti ja kuutioi
-kypsennä pehmeäksi
-soseuta bataatti tehosekoittimessa
-sekoita joukkoon intiaanisokeri ja kookosöljy
-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
-jauha mulperinmarjat tehosekoittimessa jauheeksi
-sekoita taikinaan kuivat ainekset ja mulperinmarjat
-levitä taikina voideltuun pieneen vuokaan
-paista 175 asteessa n.40min
-sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään
-levitä lämpimän kakun päälle
Nautiskele hyvässä seurassa!💗
💓Ellu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti